Cara Masak Barli / Resepi Air Barli - Masak barli bersama air dan gula di dalam periuk sehingga 1 jam atau lebih.
Masukkan dalam periuk bersama air dan rebus sehingga barli agak kembang. Sebelum mama nak masak barli, mama kena basuh dan rendam bijirin barli terlebih dulu. Masukkan balik barli yang diblend ke dalam periuk tadi. Jika nak banyak boleh tambah air. Lebih baik kalau bijirin barli tu direndam satu hingga tiga jam.
Selepas itu, bolehlah mula memasak air barli. Masak barli bersama air dan gula di dalam periuk sehingga 1 jam atau lebih. 13/08/2020 · masakan air barlibahan bahanbarli 2bungkusgula 1 cawan besardaun pandan 3 Bila dah kembang dan lembut, ambil 1/3 dari biji barli tersebut dan blend hingga hancur. Kemudian, mama cuci dan toskan. Sehingga barli tu kelihatan putih serta air akan bertukar warna putih. Masukkan balik barli yang diblend ke dalam periuk tadi. Jika nak banyak boleh tambah air.
Jika nak banyak boleh tambah air.
Sehingga barli tu kelihatan putih serta air akan bertukar warna putih. 13/08/2020 · masakan air barlibahan bahanbarli 2bungkusgula 1 cawan besardaun pandan 3 Bila dah kembang dan lembut, ambil 1/3 dari biji barli tersebut dan blend hingga hancur. Kemudian, mama cuci dan toskan. Jika nak banyak boleh tambah air. Selepas itu, bolehlah mula memasak air barli. Sebelum mama nak masak barli, mama kena basuh dan rendam bijirin barli terlebih dulu. Masukkan balik barli yang diblend ke dalam periuk tadi. Masukkan dalam periuk bersama air dan rebus sehingga barli agak kembang. Lebih baik kalau bijirin barli tu direndam satu hingga tiga jam. Masak barli bersama air dan gula di dalam periuk sehingga 1 jam atau lebih.
Masak barli bersama air dan gula di dalam periuk sehingga 1 jam atau lebih. Lebih baik kalau bijirin barli tu direndam satu hingga tiga jam. Sehingga barli tu kelihatan putih serta air akan bertukar warna putih. Kemudian, mama cuci dan toskan. Jika nak banyak boleh tambah air.
Selepas itu, bolehlah mula memasak air barli. Jika nak banyak boleh tambah air. Sebelum mama nak masak barli, mama kena basuh dan rendam bijirin barli terlebih dulu. Masak barli bersama air dan gula di dalam periuk sehingga 1 jam atau lebih. Masukkan balik barli yang diblend ke dalam periuk tadi. Lebih baik kalau bijirin barli tu direndam satu hingga tiga jam. Sehingga barli tu kelihatan putih serta air akan bertukar warna putih. Kemudian, mama cuci dan toskan.
13/08/2020 · masakan air barlibahan bahanbarli 2bungkusgula 1 cawan besardaun pandan 3
Lebih baik kalau bijirin barli tu direndam satu hingga tiga jam. Masukkan dalam periuk bersama air dan rebus sehingga barli agak kembang. Bila dah kembang dan lembut, ambil 1/3 dari biji barli tersebut dan blend hingga hancur. Masukkan balik barli yang diblend ke dalam periuk tadi. 13/08/2020 · masakan air barlibahan bahanbarli 2bungkusgula 1 cawan besardaun pandan 3 Sebelum mama nak masak barli, mama kena basuh dan rendam bijirin barli terlebih dulu. Jika nak banyak boleh tambah air. Selepas itu, bolehlah mula memasak air barli. Kemudian, mama cuci dan toskan. Masak barli bersama air dan gula di dalam periuk sehingga 1 jam atau lebih. Sehingga barli tu kelihatan putih serta air akan bertukar warna putih.
Masukkan balik barli yang diblend ke dalam periuk tadi. Masak barli bersama air dan gula di dalam periuk sehingga 1 jam atau lebih. Sehingga barli tu kelihatan putih serta air akan bertukar warna putih. Jika nak banyak boleh tambah air. 13/08/2020 · masakan air barlibahan bahanbarli 2bungkusgula 1 cawan besardaun pandan 3
Kemudian, mama cuci dan toskan. Selepas itu, bolehlah mula memasak air barli. Jika nak banyak boleh tambah air. Masak barli bersama air dan gula di dalam periuk sehingga 1 jam atau lebih. Masukkan dalam periuk bersama air dan rebus sehingga barli agak kembang. Sehingga barli tu kelihatan putih serta air akan bertukar warna putih. Sebelum mama nak masak barli, mama kena basuh dan rendam bijirin barli terlebih dulu. 13/08/2020 · masakan air barlibahan bahanbarli 2bungkusgula 1 cawan besardaun pandan 3
13/08/2020 · masakan air barlibahan bahanbarli 2bungkusgula 1 cawan besardaun pandan 3
Kemudian, mama cuci dan toskan. Lebih baik kalau bijirin barli tu direndam satu hingga tiga jam. Sehingga barli tu kelihatan putih serta air akan bertukar warna putih. Masak barli bersama air dan gula di dalam periuk sehingga 1 jam atau lebih. 13/08/2020 · masakan air barlibahan bahanbarli 2bungkusgula 1 cawan besardaun pandan 3 Sebelum mama nak masak barli, mama kena basuh dan rendam bijirin barli terlebih dulu. Selepas itu, bolehlah mula memasak air barli. Masukkan dalam periuk bersama air dan rebus sehingga barli agak kembang. Masukkan balik barli yang diblend ke dalam periuk tadi. Jika nak banyak boleh tambah air. Bila dah kembang dan lembut, ambil 1/3 dari biji barli tersebut dan blend hingga hancur.
Cara Masak Barli / Resepi Air Barli - Masak barli bersama air dan gula di dalam periuk sehingga 1 jam atau lebih.. Masukkan dalam periuk bersama air dan rebus sehingga barli agak kembang. 13/08/2020 · masakan air barlibahan bahanbarli 2bungkusgula 1 cawan besardaun pandan 3 Jika nak banyak boleh tambah air. Kemudian, mama cuci dan toskan. Selepas itu, bolehlah mula memasak air barli.